Du kan ingenting ta med dig…

 

girighet

Ledarskap bygger på förtroende. Genom det skapas också ömsesidiga ansträngningar mellan parterna att göra bra ifrån sig. Att missbruka ett förtroende skapar besvikelse, frustration och ibland vrede hos motparten.

 

I SvD kan vi idag läsa om hur statliga AMF:s vd och tidigare vd (med understöd av LO:s och Svensk näringslivs styrelseledamöter) missbrukat sitt förtroende på ett upprörande sätt. En del personer är tydligen beredda att offra sitt förtroendekapital om de kan se sitt eget kapital växa på banken. 

 

Det allvarliga är att denna företeelse, som vi nu kan läsa om var och varannan dag, kommer att påverka den allmänna moralen. ”Om de kan göra så varför ska vi göra något annat?” Resultatet blir att moralen sjunker.

 

Nu hukar sig de som ordnat sina bonusar och oskäligt höga löner eftersom folkets frustration och vrede växer. De vet att ett samtal från media kan få förödande konsekvenser för deras eget och företagets/organisationens förtroendekapital. Något som inga pengar i världen kan köpa tillbaka.

 

Roland Utbult

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: