Valrörelsen är igång

railroad_tracks

Om mindre än ett år är det val. Det kan verka avlägset för många men sanningen är den att valrörelsen redan är igång, på flera plan. Vi läser i Dagen och Kyrkans Tidning om hur  den sekulära organisationen Humanisterna startar ett nätverk bland riksdagsledamöter för att få mer att säga till om i Sveriges Riksdag.

Som kristdemokrat vill jag naturligtvis peka på den kristna trons och traditionens betydelse, inte bara för enskilda personer utan också för vårt land som nation. Varje människa ska mötas med respekt och i argumentationen med Humanisterna (hur lyckades de lägga beslag på det ordet?) kommer jag att lyssna men också vara tydlig med var jag står.

Kristdemokrati är demokrati byggd på kristen människosyn och värdegrund. Det innebär att människovärdet och de etiska grundvärdena står i centrum i den kristdemokratiska politiken. Ledorden är trygghet och gemenskap. 

Min förhoppning är att efter nästa års val få representera Kristdemokraterna i riksdagen, läs mer på min hemsida genom att klicka här. Då kommer jag att med respekt för andra människors åsikter vara tydlig med att jag bärs av en kristen tro  

Det är intressant att Kristdemokraterna till stor del har hand om Socialdepartementet inom regeringen. Det betyder att kristdemokratins värdebaserade politik har chans att lyckas och att människor i utsatta situationer kan se en möjlighet till en ljusare framtid.

Roland Utbult (KD)

4 svar to “Valrörelsen är igång”

 1. Torbjörn Says:

  Lycka till i ditt arbete Roland! Om Gud vill att du skall vara en tjänare, så ser Han till att du blir det. Var tydlig i att du är Kristen. Och förklara att historien bär på mycket ont (även den kristna) men att det är FÖRSONING som gäller. Vi måste återställa allt i ren kärlek till varandra. AGAPE=gudomlig kärlek! Sådan kärlek som Jesus visade mot ALLA..även mot sina bödlar. Det är AGAPE. Jag tror (och det har jag skrivit tidigare till dig)..att många kristna-ickekristna, längtar efter att vi kristna STÄLLER oss UPP..för att visa att det vi tror på håller. Att vi vågar höra av oss. Att vi står upp för det vi tror på.
  Hälsningar från Torbjörn i Norge.

 2. svante julius Says:

  Hej Roland

  Gud välsigne Dig och alla andra som ställler sig frågande till
  humanisterna.

 3. Janne Says:

  För det första,
  denna Gud som ni hänvisar till i texten ovan….I vilken form existerar den/det/denna?

  Vart någonstans i vår omgivande galax befinner sig den? eller det är väl Han, för en kristen…knappast en hon. Eller det…?? Hur kommunicerar den med människor?

  När någon kan ge ett TROVÄRDIGT och FÖRNUFTIGT svar på detta ,., KANSKE man kan ta er på allvar…

 4. Bernt A Says:

  Humanisterna är ateister som har kapat namnet på toleranta och människovänliga människor från förr! Och Janne, matematiker kan med lätthet räkna med fler än de tre dimensioner som vi är begränsade till. Tror du Gud låter sig begränsas till eller min din fattningsförmåga?

  Lycka tll, Roland!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: