Större valfrihet för familjer

Ett av Kristdemokraternas viktigaste fokusområden är familjen. Det är också en av mina hjärtefrågor som du kan läsa om på min hemsida http://www.kryssautbult.nu/ Vi vill skapa större valfrihet för familjer att bestämma hur de vill ta hand om sina barn. Både barn och färäldrar önskar få mer tid tillsammans. Därför vill vi stärka familjen och ge föräldrarna ökade möjligheter att göra egna val när det gäller till exempel barnomsorgen.

En del politiker vill styra upp familjerna mer än vad som sker idag. Det ska ske genom kvoterad föräldraförsäkring. Men undersökningar visar att föräldrar själva vill bestämma hur föräldraledigheten ska tas ut. Det stämmer väl överens med det resonemang jag möter bland föräldrar. 

Vårdnadsbidraget är en av de reformer som Kristdemokraterna fått igenom i regeringen. Det är en viktig rättvisereform som gör det möjligt med en mjukare övergång mellan föräldraledighet och arbete. Med hjälp av vårdnadsbidraget kan föräldrar lättare välja om de till exempel vill förlänga föräldraledigheten, eller gå ner i arbetstid. Det är föräldrarna och inga andra som vet vad som är bäst för dem och deras barn.

Familjer kan se olika ut, men jag tror att inget samhälle kan vara utan det sammanhållande nätverk, som utgörs av familjen tillsammans med släkt, grannskap, arbete och föreningsliv. Marcus Birro uttrycker i en intervju: ”Familjen är värd att kämpa för”: http://www.vardagsliv.kristdemokraterna.se/Tidningen/Familjenarvardattkampafor.aspx 

Kristdemokraterna kommer att fortsätta arbeta för fler reformer som sätter föräldrarnas och barnens behov i centrum.

Roland Utbult (KD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: