Kristdemokraterna är på rätt väg

Vi läser i Dagens Nyheter en debattartikel signerad Göran Hägglund, Maria Larsson och Mats Odell. Kristdemokraterna har hittat ett spår i svensk politik som gör att partiet kan komma att skörda stora framgångar i 2010 års val. Det handlar om ”verklighetens folk”, ett uttryck som Göran Hägglund lanserat och som har fått Åsikts-Sverige att rasa.

Att Göran Hägglund når så stor framgång med sin argumentation beror på att den stämmer med hjärtat i partiets politik. När socialister envisas med att tala om grupper och liberaler lyfter fram individens självförverkligande så talar Kristdemokraterna hellre om trygghet och gemenskap. Kristdemokraterna tvekar inte heller att säga att utgångspunkten är den kristna etiken som har präglat det västerländska samhällets utveckling och som betonar människors frihet, samhällsgemenskap och ansvar.

Göran Hägglund, Maria Larsson och Mats Odell tar upp flera exempel där utgångspunkten är att skapa det gemensammas bästa, inte att detaljreglera människors vardag. Det kan gälla bygglov, strandskydd, tvångsdelad föräldraförsäkring eller rent av alkoholpolitiken. De skriver att frihet och trygghet är två sidor av samma mynt. Att friheten är en relation och den trygga familjen dess linda.

För Kristdemokraterna har arbetet mot ett friare och tryggare samhälle bara börjat. Frågan är hur länge övriga partier bara nöjer sig med att se på när Hägglund kammar hem poäng efter poäng genom att stå upp för verklighetens folk och dess självklara rätt att leva sina liv fritt från pekpinnar.

Roland Utbult 

http://www.kryssautbult.nu/

Ett svar to “Kristdemokraterna är på rätt väg”

  1. Putte Says:

    Vad bra! Du ligger på tionde plats på wordpress populäraste bloggar i sverige. Bra jobbat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: