Vellinge kommun och solidariteten

Den 21 november i år firade vi 20 år med FN:s barnkonvention. Ur ett barnperspektiv är det som hänt i skånska Vellinge oerhört beklagligt. Ortsbor och politiker har ställt sig negativa till att ta emot ensamkommande flyktingbarn.

Det varje person skulle behöva fråga sig är: Hur skulle jag själv vilja ha det om jag kom till ett annat land? Skulle jag vilja att personer krossade fönsterrutor där jag bodde eller var hotfulla på annat sätt?

I Vellinge kommun agerade Kristdemokraterna för att familjer skulle erbjudas möjlighet att ta emot ensamma flyktingbarn. Engagemanget ledde till att en av kristdemokraternas ledamöter i fullmäktige blev trakasserad, utsatt för skadegörelse på familjens bilar, fick varor beställda hem till sig och blev utsatt för diverse hot. Det slutade med att han lämnade politiken.

Som kristdemokrat tror på alla människors okränkbara värde och det styr mina beslut och handlingar. Barn som flyr från krig och elände ska kunna få en fristad i Sverige. Ofta är de föräldralösa och bär på ärr efter krig och katastrofer.

Med det är också viktigt att alla kommuner i Sverige tillsammans tar ansvar för de människor som flyr för sina liv till vårt land. Vellinges och andra kommuners beslut att inte att ta emot ensamkommande barn är osolidariskt och bryter mot FN:s barnkonvention. Hur man behandlar de minsta och mest oskyddade människorna, barnen, i ett samhälle är en måttstock på hur gott det samhället är att leva i.

Roland Utbult (KD), Kommunikatör inom socialt arbete

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: