Mona Sahlin sågar den gren…

Vi läser i Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Göteborgs-Posten att flera socialdemokrater i topposition använder hushållsnära tjänster – samtidigt som de vill avskaffa avdraget. Under ett valår kanske man skulle bli glad över oppositionens dumdristigheter men det här gör mig istället smått uppgiven och frustrerad. Lars Johansson (S), vice ordförande i skatteutskottet är en av dem som nyttjar avdraget för hushållsnära tjänster. Han försvarar sitt handlande med att skattereglerna ska vara lika för alla och så länge avdraget finns så tänker han utnyttja det.

Men hallå, om man håller en politisk linje att denna skattereform ska avskaffas så bör man väl i rimlighetens namn själv hålla fingrarna borta från syltburken. Bosse Ringholm och Göran Persson är andra socialdemokrater som använder sig av dessa ”förhatliga” hushållsnära tjänster. Ylva Johansson, tänkbar socialminister i en ny regering, har utnyttjat avdragen med upp till 50.000 under 2009. Samtidigt tycker hon att avdraget inte ska finnas för sådana höginkomsttagare som hon själv… Man tar sig för pannan.

Ordet etik verkar ha försvunnit ur den politiska vokabulären. Moral har heller ingen stor frekvens. Dubbelmoral verkar vara ordet för dagen. Men vad händer med väljarna och deras syn på politiker i allmänhet och den rögröna oppositionen i synnerhet. Ja, det är ju knappast mitt problem om oppostitionen förlorar mark. Ett större problem är att väljarna, alltså medborgarna slutar tro på politikens möjligheter att förändra samhället till det bättre.

Oppositionen, med Mona Sahlin i spetsen, har antagit strategin att såga så djupt i den gren regeringen sitter på att man själv kan ta plats på den…

Roland Utbult (KD), kandidat till riksdagen 2010

http://www.kryssautbult.nu/

3 svar to “Mona Sahlin sågar den gren…”

 1. Adde Says:

  Snälla mr utbult… Jag röstar kd och gillar er politik men bli inte som de andra politikerna som lägger mer energi på att klanka på sina opponenters politik och levene mer än att framhäva och tala för sin egen…

 2. Bosse Landestedt Says:

  Jag tar mig också för pannan när jag läser vad du skriver. Egoistiska människor finns det gott om. Varför är det så här?

  M.V.H. Bosse Landestedt.

 3. Madeleine Moberg Says:

  Sahlin är naturligtvis desperat så här i valupptakten som börjat tidigare än någonsin. När man enbart har makten för ögonen glöms sånt ”oviktigt” som rättfärdighet och sanning bort.
  Jag är partipolitiskt obunden som det så vackert heter och har personlig erfarenhet i bagaget av hur man som en äkta socialdemokrat resonerar. Självklart ska vi lägga ned tid på att avslöja lögner och fult spel, och det gäller självklart överallt i samhället! Just nu har Sahlin bitit sig själv i den berömda svansen.

  /Madeleine Moberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: