Helg

Stockholm är en fantastisk stad. Att få gå rundan tidigt på morgonen genom Stockholms gator är en stor upplevelse. Att sedan få ha sin arbetsplats i Sveriges Riksdag på ett av de starkaste politiska mandaten av alla ledamöter är både en stor utmaning, ett stort ansvar och en given inspiration. 

Hur stort det än är att ha sin arbetsplats i Sveriges huvudstad så toppas det ändå av att komma hem till Uddevalla och familjen. ”Borta bra men ett hem är bäst” kan vara en annorlunda travestering av ett gammalt ordspråk men det stämmer.

Talmannens introduktion att ”ni är riksdagsledamöter dygnet runt årets alla dagar”  i början av oktober gjorde sig påmind när jag fick ett meddelande på tågresan på väg hem från Stockholm. Ett meddelande om den nya alkohollagen (som kommer att tas i början av nästa år) följdes av 8 bilagor med text som måste läsas in i helgen. Så är det att vara riksdagsledamot. Men att delar av helgen används till arbete delar jag ju med så många andra i vårt land.

Söndagen var Fars dag men bilagorna från socialutskottet väntade otåligt på genomläsning. Den stördes av en ny Sifomätning som gav mitt parti 4,1% av väljarstödet. Inte alls bra och vårt parti diskuterar just nu hur vi ska gå vidare med vår politik för att den ska få genomslag.

Helgen tar slut och det bär av till Stockholm igen. Balans i tillvaron är viktig, balans mellan arbete och ledighet, mellan Stockholm och rötterna på Västkusten.

Roland Utbult (KD)

Riksdagsledamot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: