Gårdsförsäljning och FN:s barnkonvention

Bakom mig ligger en het torsdag i riksdagen. Två mediautskick på samma dag. Ett
av dem till nyhetsbyrån TT som spreds över hela landet i 100-tals mediakontakter. Samtidigt ringde TV4 och ville ha en kommentar om Kristdemokraternas tillstånd med tanke på den senaste opinionsundersökningen där partiet återigen tappade i väljarsympatier.

Ett av mediautskicken handlade om FN:s barnkonventions inkorporering i svensk lag. Vi kristdemokrater vill stärka barns rättigheter genom att göra Barnkonventionen till lag. Nu blir det inte så den här gången men i Socialutskottets betänkande om ”Strategin för att stärka barns rättigheter i Sverige” hålls dörren öppen framöver. Frågan utreds vidare och så småningom hoppas vi få med samtliga partier i riksdagen.

Det andra mediautskicket är ett hett ämne just nu. Det visar inte minst TT:s intresse. Socialutskottets betänkande är en framgång för Kristdemokraterna. Utskottet är supertydligt med att Systembolagets monopol skall vara kvar. Eftersom gårdsförsäljningen med all sannolikhet inte kommer att godkännas av EU så faller hela idén. Det socialutskottet har gjort är att sätta hängslen och livrem på det svenska detaljhandelsmonopolet (se Systembolagets annons ovan). Viktigt ur ett folkhälsoperspektiv!

Hur gick det då med TV4 och min syn på Kristdemokraternas tillstånd? Mitt svar: Jag har kommit in i riksdagen med ett starkt mandat och gläds över att jobba för partiet. Vi har tillsatt en ”framtidsgrupp” som kommer med sitt resultat 17 december. Jag är mycket nyfiken på vad den kommer fram till. Den bildar grunden för en mycket intressant diskussion. Man vill ju ha en karta innan man börjar springa…

Roland Utbult (KD)
Riksdagsledamot

Annonser

2 svar to “Gårdsförsäljning och FN:s barnkonvention”

  1. Gunnar Hökmark » Arkiv » Gårdsförsäljning av vin Says:

    […] Utbult, Petersson, Broman, Riedl,  Granqvist, Boberg, Engqvist, Olsson, Andersson, var addthis_pub = […]

  2. Gårdsförsäljning vs monopol – eller är dessa förenliga? Says:

    […] har skrivit flera artiklar i media och bloggats en hel del om gårdsförsäljning, vi i vårt parti har […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: