En svindlande resa

Den franske upplysningsfilosofen Voltaire lär ha sagt att hjärtat stannar om man far fram i 50 km/tim. Jag kunde inte låta bli att tänka på det när jag deltog i Järnvägsfrämjandets kampanjresa till Lysekil en lördag i maj. Riksdagen representerades av Tina Ehn, Miljöpartiet, och undertecknad. Vi for fram med tåget i den svindlande hastigheten av 40 km/tim. En av mina Facebookvänner hade någon månad tidigare rest mellan Beijing och Tian Jing i Kina i 350 km/tim. Man kan undra hur mycket natur han hann med att se?

En av medresenärerna berättade en historia om en indian som reste med ett snabbbgående tåg för första gången. När tåget var framme satt han kvar. Någon undrade varför han inte gick av vid slutstationen. ”Jag väntar på min själ” svarade indianen.

Väl framme i Lysekil blev det tal från bl.a. regionpolitikerna Hans-Carl Carlsson (KD) och Roland Karlsson (FP). De talade väl om järnvägens betydelse. Några timmar senare bar det av till Uddevalla igen. Jag älskar tåg. Och en sak är säker. I 40km/tim ser man väldigt mycket av naturen, väldigt mycket… Länge leve järnvägen!

Roland Utbult, Riksdagsledamot (KD)

Ett svar to “En svindlande resa”

  1. Ann Lauge Says:

    Ett jättefint sätt att se Sverige, bra gjort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: