Drottning Silvia hälsade till Jesusmanifestationen

”Igår stod Jesus i centrum i Kungsträdgården” står det i Svenska Dagbladet idag. Även Dagen rapporterar. TV-aktuellt och Rapport rapporterade inte från Jesusmanifestationen. Däremot tog man upp demonstrationer i Madrid och Göteborg. Kanske beror det på att tusentals kristna från hela Sverige under Jesusmanifestationen inte demonstrerar mot något, utan är där för att uttrycka sin tro på Jesus.

Jag har varit med de två tidigare åren i Stockholm och upplevt hur man samlats över samfundsgränserna till bön och lovsång. Hade inte möjlighet denna gång. I år var säkerligen drottning Silvias hälsning ett av de starkaste inslagen:

”Till alla församlade till Jesusmanifestationen 2011

Jag sänder er min hälsning med tillönskan om Guds välsignelse över dagen. Jag ser med tacksamhet på att kristna från olika traditioner på detta sätt samlas i bön för vårt land och till fördjupad gemenskap i mångfaldens Sverige”

Jag tror att Jesusmanifestationen har stor betydelse. Samtidigt är tron på manifestationens huvudperson Jesus en levande relation som bär under årets alla dagar.

Roland Utbult

Ett svar to “Drottning Silvia hälsade till Jesusmanifestationen”

  1. per Says:

    Det blir svårare och svårare för varje dag att leva ut sin kristna tro i Sverige. Samlingar som den här är nödvändiga för oss troende om vi inte ska bli helt undertryckta av den ateistiska omgivningen. Samlingen bekräftar kyrkans nödvändighet och det verktyg Gud har för att arbeta här på jorden. Det största hotet är enligt min uppfattning den mer utbredda individualismen hos troende, dvs privat troende. En ensam kristen är just ensam och helt utlämnad. När Jesus lär oss att be: Förlåt OSS, Inled OSS inte etc så talar han om att vi ska be i plural inte i singular.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: