All you need is a destination

Inlägg i området Ideologi under Kristdemokraternas Riksting i Umeå 30 juni 2011:

Jag yrkar att Rikstinget gör ett starkt uttalande om att vi kristdemokrater står upp för människor i utsatta situationer. En markering från Rikstinget – Kristdemokraterna som den sociala rösten i politiken.

För mig är det stort att vara med i ett parti som menar att värdegrund och etik är viktigt. I maj mötte jag Alf Svensson i Bryssel och fick med mig följande uttryck: ”All you need is a destination” (Allt du behöver är ett mål). Varje kapten på en skuta vet att kursen läggs ut utifrån den destination som gäller. Om man ändrar kurs under resan eller styr om än med bara några graders fel blir slutmålet ett helt annat.

Därför är det så viktigt med att vi nu tydligare måste stå upp för våra grundläggande värderingar. Många frågar sig idag vad Kristdemokraterna vill och menar att vi sitter i knät på Moderaterna. Att vi har slukats av Alliansen. Att vi har lämnat våra grundläggande värden så som de är formulerade i vårt principprogram: (jag läser) Kristdemokrati är demokrati byggd på kristen människosyn och värdegrund.

Trots ett bra partiprogram och goda medarbetare så har vi problem med stödet. Vi har gått från 11.8% i -98 års val till i närheten av riksdagsspärren i de senaste undersökningarna.

För att återta vår positon behövs:

–          ett tydligt ledarskap

–          utrymme för olika uppfattningar

–          en levande intern och extern kommunikation

Jag tror att många kan tänka sig att rösta på Kristdemokraterna nästa gång om man bara uppfattar att politiken skiljer sig från de andras på en viktig punkt: ”Här finns ett större och varmare hjärta som brinner för människor i utsatta situationer. Där ord och handling stämmer överens!”

”All you need is a destination” – vi kristdemokrater behöver teckna en ny målbild. Med en tydlig och värdeburen politik ska vi bli det tredje största partiet i nästa val!!!

Tack för ordet.

Resultat av yrkandet: Antogs av Rikstinget. Kommer att publiceras på bl.a. Kristdemokraternas hemsida, i tidningen Kristdemokraten m.fl.

Roland Utbult

Riksdagsledamot (KD)

2 svar to “All you need is a destination”

  1. bluesuedeshoe1 Says:

    ♥ ~ bra jobbat!

  2. Pergöran Ekeroos Says:

    Ett utmärkt initiativ Roland. Och glädjande att Rikstinget ställde sig bakom. Fortsätt jobba med frågorna kring vår värdegrund.
    Pergöran Ekeroos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: