Almedalen – ettochetthalvttusen programpunkter…

Det var mitt första besök under politikervecka på Gotland och i tillägg är jag riksdagsledamot vilket förpliktigar. Vi är 349 ledamöter i Sveriges Riksdag och vart man än gick så dök det alltid upp någon kollega på något torg eller i en gränd. Om man till det lägger alla från media, lobbyister och föredragshållare liksom tjänstemän i olika politiska funktioner så blir det mastigt och mäktigt.

Jag startade med att lyssna till Stefan Edman i ett samtal med tidningen Dagens publisher Daniel Grahn om tro och liv. Sedan tog jag plats under ett par vårdseminarier. Det var givetvis som kristdemokrat jag fanns på plats och därför fanns jag bl.a. vid vår monter och deltog aktivt i många politiska samtal med personer från olika sammanhang. Ett av de intressantaste var mötet med Maria Johansson, ordförande i DHR (De handikappades riksförbund). Vi samtalade om tillgänglighet i samhället för personer med funktionsnedsättning.

Jag lyssnade till Håkan Juholts tal i Almedalen. Jag kan inte säga att han berörde men han gjorde en pedagogisk lyckad framställning där han identifierade ett antal problem och avslutade med: Vi har högre ambitioner! Att många av problemen var resultatet av tidigare socialdemokratiskt regeringsinnehav nämndes förstås inte. Som i exemplet barnfattigdom där de facto siffran över antalet fattiga barn var dubbelt så hög 1997 under Göran Persson jämfört med idag. Och jag väntar fortfarande på fler konkreta lösningar från Juholt. Det räcker inte med: Vi har högre ambitioner!

Kristdemokraternas dag var lördag 9 juli och vi startade dagen med seminariet ”Räcker arbetslinjen?” på Café Amalia. Ett spännande seminarium med bl.a. Stefan Fölster från Svenskt Näringsliv och vår egen utvecklingschef Joakim Pettersson. På eftermiddagen erbjöd vi familjeaktiviteter i Almedalen i strålande sol. Höjdpunkten var givetvis Göran Hägglunds tal på kvällen. Cirka 400 personer lyssnade till partiledaren som satte barn och ungas situation i fokus.

Almedalsveckan 2011 var speciell. Det enda jag ångrar var att jag inte lyckades få till att prova Saabs nya elbil. Det handlar om det kanske viktigaste av allt: miljön och vår gemensamma framtid.

Trevlig sommar!

Roland Utbult

Riksdagledamot (KD)

Foto: Region Gotland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: