Stående ovationer för Kristdemokraterna

Tjugondag Knut (13/1) hade jag förmånen att medverka i Jönköping när Kristdemokraternas lokalavdelningar i Jönköping och Bankeryd hade fest. Där fanns ett antal både sevärda och hörvärda profiler. Ett fint minne från kvällen var mötet med en av de starkaste KD- profilerna, Allan Wendefors.

När Curt Ankarberg introducerade Allan förstod jag att det handlade om en människa som personifierade kristdemokratisk värdegrund. Allan från Tenhult har under mer än 30 år tjänat Kristdemokraterna i Jönköping och suttit på nästan alla förtroendeposter som kan räknas upp. Han har vunnit respekt genom sitt sätt att vara. När hockeylaget HV71 ville ha in Allan i sin styrelse så sa de: ”Vi vill ha det som du representerar”.

Genom otaliga resor med hjälpsändningar till olika länder i Östeuropa har han hjälpt många. Lastbilarna har fyllts med kläder, möbler, toastolar eller andra förnödenheter.

I höstas avtackades Allan Wendefors som politiker under högtidliga former tillsammans med flera andra från olika partier som gjort insatser i Jönköpings kommun. De fick alla applåder men när det var Allan Wendefors tur så reste sig alla de församlade och gav honom stående ovationer.

När jag reste från Jönköping så tänkte jag på hur viktigt det är med starka kristdemokratiska profiler. Men det viktigaste är vad de som personer representerar. Det blev jag påmind om i mötet med Allan Wendefors.

Roland Utbult

Riksdagsledamot (KD)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: