Sverige behöver fler ICA-Jerry


Idag besökte ombudsman Jakob Hallman och jag Strömstad kommun och träffade  bl.a. Carina Oleniusson, som arbetar som praktikstödjare och  enhetscheferna Håkan Wikander och Anna Almén. Syftet med besöket var att  se hur de arbetar med att hjälpa personer med funktionsnedsättning in på  arbetsmarknaden.

Det blev ett mycket bra möte som också gav en del att fundera över. Strömstads kommun gör betydande sociala insatser för sina invånare. Arbetslösheten är dessutom låg. Vi konstaterade att arbetsgivarnas vilja att anställa personer med funktionsnedsättning inte ska överskattas men att det samtidigt finns lysande exempel på företagare som med hjärtat på rätt ställe anställer och ser till att arbetet blir meningsfullt för den enskilde.

Regeringen vill nu också öka stödet för arbetsgivare som anställer personer med funktionsnedsättning. I den nyligen presenterade FunkA-utredningen föreslås förenklade stödformer och ett nytänkande i synen på hur personer kan ges möjlighet att komma in på arbetsmarknaden.

För oss kristdemokrater är det viktigt att alla får känna sig behövda. Vi har också satt som mål att 10.000 personer med funktionsnedsättning ska anställas inom kommun- och landstingssektorn. Vi vill ha ett samhälle som tar vara på människors möjligheter och inneboende förmåga. Var och en ska ges möjlighet att arbeta 100% av sin förmåga! ICA-Jerry behöver följas av Konsum-Kalle och Bokia-Stina.

Bilden från vänster: undertecknad, Carina Oleniusson, Anna Almén och Håkan Wikander.

Roland Utbult (KD)

Riksdagsledamot i Socialutskottet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: