I Carl Bobergs fotspår – How Great Thou Art

Den 2 juli i år var jag inbjuden att medverka som gästsolist vid ”O store Gud-sällskapets” 10-årsjubileum i Mönsterås, tillsammans med en stor projektkör kallad ”Sommar-kören”.

Sångförfattaren och riksdags-mannen Carl Boberg som författat texten till sången är bördig från Mönsterås, som ligger några mil söder om Oskarshamn. Han skrev texten till ”O store Gud” på väg hem från ett symöte. Ur detta sammanhang föds alltså en av  världens mest kända kristna hymner, som idag har översatts till 50 språk runt om i världen. Man kan förstå den stolthet som invånarna i Mönsterås känner inför det här. Det var också en fullsatt kyrka med runt 600 personer samlade denna varma sommarkväll i början av juli.

Givetvis var höjdpunkten denna kväll just framförandet av ”O store Gud”. Tillsammans med Sommarkören framförde jag ett arrangemang inspirerat av Elvis Presley. Det är ganska märkligt men trots 14 Grammy Award-nomineringar i USA så fick Elvis pris bara tre gånger under sin karriär. Två av dessa gällde LP-album där Elvis engelska version ”How Great Thou Art” var huvudspåret. Du kan höra Elvis version från 70-talet om du klickar här.

Carl Boberg och jag har två saker gemensamt: sångförfattare och ledamöter av Sveriges Riksdag. Framför allt delar vi en tro på en stor Gud som vi vill besjunga. Då brister själen ut i lovsångsljud!

Roland Utbult

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: