”KD 12%, vi ska dit igen” – rusning efter knappen

Utbult utanför riksdagen m knappKristdemokraternas Kommun- och Landstingsdagar på Svenska Mässan i Göteborg är över. Festkvällen med firandet av partiets 50 år blev en av höjdpunkterna. Sett utifrån de 1300 personer som deltog under dagarna och alla hyllningstal och duktiga partiprofiler så är det nästan ofattbart att partiet inte lyfter också i opinionen. Jag tror att det är dags nu att ta ut svängarna.

Jag har alltid sagt att KD är ett 12%-parti! När SOM-institutet visar att 12,8% av väljarna skulle valt KD i riksdagsvalet 2010 om de röstat efter sin politiska övertygelse, så finns det realism i mitt påstående. När vi dessutom varit där tidigare – i valet 1998 hade vi 11,8%, kort därefter över 12% i opinionsundersökningar – så är det bara att lyfta blicken.

I TV häromkvällen användes den knapp jag låtit tillverka med texten ”KD 12% Val 2014” som utgångspunkt för att optimismen spirar i KD. När reportern frågade Göran Hägglund om inte knappen var ett tecken på storhetsvansinne svarade han klokt: Vi har varit där runt 12% och vi har stora möjligheter att komma dit igen”.

Knappen är till för att väcka uppmärksamhet och öppna för en dialog. När samtalet är igång gäller det att ha en arsenal av argument och vara tydlig med vad kristdemokrati är.

Under dagarna i Göteborg i helgen blev det rusning bland kristdemokrater efter knapparna. Det visade sig finnas en stark önskan att se tiden an mer visionärt. Att gå ut som vinnare och bli vinnare.

Responsen på min kampanj ”KD över 12% Val 2014” blev alltså oerhört stark och efter helgen kan jag konstatera med Per Schlingmann: ”Det finns ett skriande behov efter politiker som vågar ta ut svängarna!”

Roland Utbult (KD), riksdagsledamot

KD över 4% i senaste opinionsundersökningen:Svenska DagbladetSydsvenskan, GP, DN, SVT, Dagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: