Powerwalk på mitt sätt

GympaskorJag upptäckte ganska snart när jag blev riksdagsledamot att jag behövde röra på mig. Man ”sitter” ju i riksdagen, en del har suttit i över 30 år… Så varje kväll vid tiotiden går jag min ”powerwalk”. Min fru säger att jag inte får gå ut i Stockholm efter klockan 23… så jag tar en 45 minuters runda genom Gamla stan, förbi Slussen, uppför Söders höjder och sedan tillbaks till riksdagen och mitt övernattningsrum.

Powerwalk sägs vara världens smartaste träning. En effektiv fettbrännare och enkel att utföra, bara att hoppa i gympaskorna, kliva ut genom dörren och börja pendla med armarna och ta raska steg. Inga köer till gymmets löpband utan rätt ut i det fria.

Nu ska sägas att jag gör min powerwalk på mitt eget vis. Samtidigt som jag går så lyssnar jag på min favoritpastor alla kategorier: Jim Cymbala. Det har jag gjort i snart fyra år nu. Jag upptäckte nämligen rätt snart efter att ha kommit till riksdagen att jag behövde extra inspiration och uppmuntran i mitt arbete. Efter att ha läst hans bok ”Fresh wind, fresh fire” så började jag lyssna på Jim Cymbala, pastor i Brooklyn Tabernacle Church.

Jag vet att vi alla har våra favorittalare men för mig är Jim Cymbala en oglamorös talare som jag har fått stort förtroende för. Så jag vill påstå att mina kvällspass har inte bara en fysisk och själslig aspekt som ger ett friskare liv. Mina snabba promenader ger mig andlig inspiration som också motiverar mig att lyssna mer och att inte missa den för hela kroppen och själen så viktiga powerwalken.

Lyssna gärna på Jim Cymbala här: http://www.youtube.com/watch?v=U79YOKje2zU

Annonser

7 svar to “Powerwalk på mitt sätt”

 1. Hans G Eriksson Says:

  Inte efter 23, sa hon. Svenska talare har ju kortare predikningar numera. Jag skulle välja en sån och gå ut.. ska vi säga 22.40.

 2. AJ Says:

  Hur jag än tränar blir inte min hälsa bättre har gått på FAR och tränat det blev bättre ett tag men sen blev det bara värre men för de flesta är träning till bättring men för mig var det bara ett tag sen vände det. Hoppas det bästa för er andra och har inte emot träning man behöver röra sig trots allt.

 3. utbult Says:

  Jag tror på snabba promenader eller att gå i sin egen takt. Mina promenader tar inte 20 minuter men väl 45… Promenader är den smartaste och billigaste formen av fysisk träning. Att lyssna på en predikan eller god talare när man promenerar gör att stegen blir lite lättare. Kan rekommendera Jim Cymbala men det finns naturligtvis fler.

 4. Samuel Utbult Says:

  Jag klickade på din länk och jag har fått en ny favorit 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: