”Jag vill också ha en 12%-knapp”

KD 12% Inblick”Vilka av följande partier överväger du att rösta på i nästa riksdagsval?” Så frågade United Minds 1.318 väljare mellan 17 april och 8 maj i år: Av dessa svarade 7% att de övervägde att rösta på Kristdemokraterna i riksdagsvalet 14 september. Undersökningen publicerades i Aftonbladet 12/5 och samtliga 10 partier fanns med (även Feministiskt Initiativ och Piratpartiet).

Samma dag publicerade Expressen Demoskops väljarundersökning inför Europaparlamentsvalet där KD får 6% – halvvägs till 12%!

En partikollega i riksdagen kom till mig en dag och sa: ”Jag vill också ha en 12%-knapp”. En annan kollega hade knappen på sig på ett kafé och fick igång ett politiskt samtal på 30 minuter…

Det som händer är intressant. För att nå 12% behövs det uppfyllas vissa delmål. Det är det som händer just nu med Kristdemokraterna. Men det är inget självspelande piano. Det krävs mycket vilja och rejäla insatser från många för att nå målet.

KDU (Kristdemokratiska Ungdomsförbundet), en stark kraft i KD med Sara Skyttedal i spetsen, har varit aktiva på flera håll i den här 12%-kampanjen.

”Vision är ett framtida önskvärt tillstånd”. Men det är inte bara en vision vilken som helst: 1. Vi har varit där på 12% i väljarstöd tidigare. 2. Göteborgs Universitet har visat i en undersökning att Kristdemokraterna hade fått 12,8 % i valet 2010 om väljarna varit fullt informerade om vår politik och röstat efter vad de faktiskt tycker.

Vill du också ha en 12%-knapp? Just nu har alla tagit slut men jag kommer att trycka fler. Om du meddelar mig så återkommer jag till dig.

Glöm inte att rösta i EU-valet 25 maj. Din röst är viktig för en fortsatt levande demokrati.

“There’s no reward without work, no victory without effort, no battle won without risk.” (Nora Roberts)

Roland Utbult, riksdagsledamot (KD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: