Om politiken som ett kall

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag läser just nu Lars Korvalds memoarer ”Politikk og kall”. Han var norsk statsminister en period och en av förgrundsfigurerna i Kristelig Folkeparti (KrF), Norges motsvarighet till Kristdemokraterna, under 1970-talet och början av 80-talet. I valet 1977 använde han också musiken som ett medel att nå ut till väljarna…

 Lars Korvald skriver: ”Partiets politik hör framtiden till. Jag tror att erkännandet att vi har rätt kommer att visa sig i frågor om grundläggande värderingar och i miljö- och resursfrågor. Jag tror också att erkännandet kommer när det gäller behovet av en politik byggd på ’nestekjærlighet’, värme och mellanmänsklig gemenskap.”

Jag tror på Kristdemokraterna! Jag tror på de kristna värderingar som ligger till grund för partiet och vårt samhälles demokratiska utveckling. Konsekvenserna av de värderingarna är bl.a. ett starkt socialt engagemang för människor som lever i utsatta situationer. Det handlar också om förvaltarskapstanken som resulterar i ett starkt klimat- och miljöengagemang.

Kristdemokraterna är också det parti som på allvar lyfter fram de etiska frågorna kring vårt samhälles utveckling. Jag hörde det i EU-valrörelsen när Lars Adaktusson talade mycket om värderingar. Jag hörde det i Alf Svensson tal om ”närvärme” i ett klassiskt inlägg i valrörelsen 1998.

Kristdemokraterna är ”den sociala rösten”, inte bara i Alliansen utan i hela den svenska politiken. Det sociala perspektivet med människovärdet i centrum och en familjepolitik med fokus på barns och ungas uppväxtvillkor.

Lars Korvald skriver i avslutningen av sina memoarer: ”Det kommer alltid att finnas behov av ett kristet socialt parti som bär en kristen kulturutveckling med upprättelse av människovärdet som huvudmål”.

Roland Utbult, riksdagsledamot (KD)

3 svar to “Om politiken som ett kall”

  1. Samuel Andersson Says:

    Jag gillar ”KD”, Roland Utbult, Lars Adaktusson, Göran Hägglund, Ebba Busch, Alf Svensson, med flera, ”KD” ledare !!

  2. Samuel Andersson Says:

    Ja, det är verkligen ett kall, i likhet med Pastor, Missionär, Läkare, Jesus lärjunge !! Vi ser Kung David, kallad och smord av Profeten Samuel till Kung ! Han skrev de flesta Psalmerna i Bibeln !!

  3. annika Says:

    Ett KALL är en livsuppgift och ett ämbete som man bör värdera högt! Bra jobbat alla Kristdemokrater! Nu kör vi järnet till hösten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: