Att tala eller inte tala, det är frågan

Hägglund i AlmedalenAlmedalen 2014. Det betyder folkfest. I måndags höll Göran Hägglund ett mycket bra tal med humor, stringens och substans.

Så blev det onsdagskväll i parken. Dags för Miljöpartiet och Åsa Romson. Ännu en kväll med stor publik. Jag var också där. Men jag tycker att talet hade två klara brister. För det första innehöll det väldigt lite substans. Åsa Romson har ofta svårt att konkretisera politiken utan det blir mer av visioner och ”stora” ord. Givetvis vackert för den som sympatiserar med Miljöpartiet.

För det andra är det skillnad på att tala och att prata. Åsa Romson ger ett tryggt intryck där hon står men hon missar en viktig poäng. Det funkar inte att prata till flera tusen personer. Det kan du göra i ett mindre sällskap eller i en partimonter. I ett Almedalstal gäller det att hålla tal. Det visste Olof Palme, det vet Göran Hägglund och Fredrik Reinfeldt. Att höja blicken och rösten och låta lyssnarna förstå att du menar allvar, att publiken är den viktigaste parten och att det nu är dags att ta ställning.

Roland Utbult (KD), riksdagsledamot

DN, Svenska Dagbladet, GP, Dagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: