Romson vs Reinfeldt

Almedalen fredag. ”Reinfeldt överlägset bäste talaren i Almedalen i år” utbrister krönikören K-G Bergström i Expressen. Lite märkligt uttalande eftersom flera talare återstår: Jonas Sjöstedt (V), Jan Björklund (FP) och Annie Lööf (C). Hursomhelst så blir det svårt att klå statsminister Fredrik Reinfeldt (M) som gjorde det riktigt bra. Till skillnad från Åsa Romson (MP) så pratade han inte utan höll ett riktigt tal.

När partiledarna/språkrören håller sina anföranden så är anhängarna entusiastiska och livfulla. Men det fanns slående olikheter mellan Romsons och Reinfeldts publik. När Reinfeldt talade så var delar av publiken aggressiv med plakat och buanden. När han beskrev väntande skattehöjningar om oppositionen kommer till makten, som t.ex. höjd bensinskatt, höjd fastighetsskatt och höjda avgifter för företag vid anställning av unga, så applåderade samma åskådare…

En yttring av det mer udda slaget var ”bröstkuppen” mot Reinfeldt där en av aktivisterna, Jenny Wenhammar, står som Miljöpartiets fjärdenamn på riksdagslistan för region Skåne läns västra.

När Åsa Romson ”pratade” så var de delar av publiken som sympatiserade med regeringssidan stillsam och lyssnande. Främsta orsaken till att publiken uppförde sig så olika tror jag var att Fredrik Reinfeldt var tydlig och full av energi, Åsa Romson var otydlig och verkade ha förberett sig ganska illa eller inte alls.

Mitt eget statement: Vilka stilar talarna än har och hur publiken än reagerar så är demokratin så viktig att den måste vinnas i varje ny generation!

Roland Utbult, riksdagsledamot (KD)

DN, SvD, GP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: