KD – ett olydigt parti på väg mot 12%

Knapp FanpageLika bra att se sanningen i vitögat. Vi lyfter inte som det är nu. Enligt Novus senaste sammanvägda mätning Svensk väljaropinion (1 feb) får Kristdemokraterna 3,9%. Vi har nu under en längre tid legat runt 4% i opinionen och det måste till någonting alldeles nytt och oväntat för att KD ska nå de höjder som partiet förtjänar.

P M Nilsson kallade nyligen i ett TV-samtal Kristdemokraterna för ”det olydiga partiet”. Det handlar om att våga stå upp för den politik vi tycker är riktig även om den inte är politiskt korrekt. Så låt oss vara olydiga om det betyder att vi går vår egen väg och gör det rätta utifrån våra värderingar. Den tiden är nu, för den kristdemokratiska värdegrunden är solid och håller.

Nu gäller det att lyssna på vad som är viktigt för våra väljare. Både kärnväljarna och potentiella väljare runt om i landet. Så här uttrycker sig president Barack Obama: ”Under flera år talade vi i största allmänhet om allmänna frågor. Men så ändrade vi strategin och istället för att tala om vad vi tyckte var viktigt, började vi tala om vad som var allra viktigast för väljarna”.

Det kan gälla flykting- och invandringsfrågor eller skola och utbildning. Det kan gälla vad som helst annat. Det handlar inte om att överge kristdemokratisk politik. Tvärtom! Men det handlar mest av allt om att lyssna!

Därför bjuder jag in dig till dialog. Vad är viktigast för dig? Passa på nu för möjligheterna till profilering för KD har aldrig varit större än i samband med partiledarbytet. Tillsammans finner vi vägen!

Och kom ihåg, 12% är inte själva visionen, det är ett mål på vägen.

Roland Utbult (KD)

Riksdagsledamot

4 svar to “KD – ett olydigt parti på väg mot 12%”

 1. Samuel Ritheim Says:

  Att lyssna in väljarna, sv medborgare är en bra idé. Det handlar inte om vad KD tycker utan vad vi, väljare vill att ni utför i ert arbete i riksstaden och som rikstadsmän. För folket.

 2. Hans G Eriksson Says:

  Trots att partiledarens betydelse framhålls, inser vi inte fullt ut vad person- och kändisfaktorn betyder. (Erlander, Svensson, Hedlund-Fälldin, Bohman, Westerberg). Även vad medarbetare presterar har ofta sin grund hos ledaren (”bekväma” Hedlund).

  Dilemmat: partiledaren ska ha en stark ideologi och vara exekuitiv. Ofta står valet mellan de egenskaperna. För Kristdeokraterna ligger en beslutslättnad i valet av Ebba Busch Thor: hon har både ideologin och en utpräglad exekutiv förmåga.

  Jag vill gärna höra henne i debatten, så länge jag inte är debattmotståndaren.

 3. Börje Malmborg Says:

  Ang. integrationspolitik, stöd det civila samhället att i samverkan med näringsliv göra aktiviteter för asylsökande över 18 som håller drömmarna levande, t.ex språkinlärning, studiebesök, praktik och arbete. Kolla Almegas nya rapport om integration, den verkar fräsch. KD måste stå för människovärde och får inte lägga förslag som svälter ut asylsökande, vältrar över kostnader på Kommuner i form av försörjningsstöd (sänkt etableringsersättning) eller tar bort all valfrihet. KD måste fortsätta att vara verklighetens folk med ett högt människovärde och värna valfrihet. Vi får inte låta SD fågeln stanna för länge på våra axlar.

 4. Lars Einarsson Says:

  Jag tycker att kd ska gå tillbaka till sin ursprungliga uppfattning, t.ex att vara mot abort(och även driva det), som är den viktigaste frågan. Det kommer inte att ge höga opinionsiffror men en röst för de som inte kan tala för sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: