”Är detta allt?”

Kristdemokrati

 

 

 

 

 

 

Jag kom till hotellrummet i Örebro efter en dag av seminarier och möten med partivänner. En bra dag under Kristdemokraternas kommun- och landstingsdagar vad det gällde ny kunskap, trivsamma återseenden och nya bekantskaper. Ändå infann sig frågan: ”Är detta allt?” Ny (ibland nygammal) kunskap, glada skratt och muntra historier?

Nej, tänkte jag, det är inte allt. Det finns i allt det här arbetet och alla dessa väl organiserade tillställningar en djupare dimension än vad vi många gånger tänker på. Kristdemokraterna har ett väsentligt uppdrag att vara med och förändra Sverige till ett bättre land.

The Economist har kallat kristdemokratin för ”Västeuropas mest succérika politiska rörelse sedan 1945”. I det ideologiska landskapet är kristdemokratin unik eftersom den skiljer sig från högerns övertro på marknadskrafterna, liberalismens individcentrering och socialismens materiella människosyn.

Min drivkraft, min handlingskraft hämtar jag ur de unika värden som finns i kristdemokratin. Många försöker reducera Kristdemokraternas betydelse. Men jag är övertygad om att partiet har en fantastisk möjlighet att växa och bli en påtaglig kraft i bygget av ett mänskligare Sverige.

När jag så småningom lämnar Örebro för västkusten klingar Göran Hägglunds avslutningsord inom mig: ”…ett samhälle där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter”.

Roland Utbult, riksdagsledamot (KD)

Ett svar to “”Är detta allt?””

  1. Hans G Eriksson Says:

    Det som tas upp här är synnerligen viktigt och förvånansvärt nedtonat! Djupet i ideologin förtjänar att synliggöras på ett helt annat sätt än som görs när KD:s politik marknadsförs. Det gäller även ledarkandidaterna, så långt jag kunnat se. Men det är inte lätt att få utrymme till allt, förstås.

    Ditt utspel om detta Roland Utbult är vaket och mycket välfunnet i just de här dagarna, när intresset är särskilt stort. Jag ser att du gärna återkommer i ämnet liksom till 12 procent. Onekligen har du en poäng. Och kanske är sambandet undervärderat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: