Ett växande skuggsamhälle

Illegala invandrare

 

DETTA MISSADES I MIGRATIONSSAMTALEN. Samtalen mellan regeringen och oppositionen är över. Överenskommelsen består av ett 20-tal olika punkter.

Kristdemokraterna har drivit på för ett socialt, medmänskligt och hållbart flyktingmottagande med fokus på: hur vi snabbare välkomnar människor in i samhällsgemenskapen, stöd till kommunerna för att klara av uppgiften, att det ska gå snabbare att komma i arbete och tillfälliga uppehållstillstånd.

I tillägg blir det tvingande regler om att kommuner måste ta emot flyktingar. Totalt avsätter regeringen tio miljarder för åtgärderna, varav 200 miljoner ska gå till civilsamhället. Men det räcker inte!

INFÖR GRÄNSKONTROLLER! En av de viktigaste åtgärderna för att uppnå det som statsministern benämner ”ordning och reda” är att det införs gränskontroller. Det har man helt missat i migrationsöverenskommelsen.

Svensk lagstiftning har sin grund i internationella konventioner som fastslår rätten att söka asyl och tillgång till en rättssäker asylprocess. Men idag försvinner människor in i det svenska samhället utan att registreras eller räknas. Det finns alltså ingen som räknar de som passerar våra gränser. Det är en uppgift för tull och polis men resurser och uppdrag saknas. Ingen myndighet kan svara på hur många de gömda är, var de befinner sig eller vad de sysslar med.

På det sättet uppstår ett parallellsamhälle, ett växande skuggsamhälle som påverkar vårt samhälle negativt. Det här är en del av det nya Sverige. Det kommer inte att upphöra om inget görs. Så här kan vi inte ha det. Det är inte värdigt de här människorna, det är inte värdigt Sverige.

Roland Utbult (KD)

Kristdemokraternas migrationspolitiska talesperson

 

3 svar to “Ett växande skuggsamhälle”

 1. Hans G Eriksson Says:

  Statsministerns brist på ”sjukdomsinsikt” och riskmedvetande underlättar inte. ”Vi har full kontroll på våra gränser.” Samtidigt säger Migrationsverkets generaldirektör (TV4) att man kan säga att Sveriges bortre gräns nu går vid Turkiet.

  Är det riktigt säkert att ens Roland Utbuldt inser att Sverige snabbt närmar sig ett allmänt stabsläge, ett tillstånd som då och då drabbar sjukvården med stängda avdelningar och uppskjutna, livsviktiga operationer?

 2. Anneli Jäderberg Says:

  Ja det är inte värdigt ett välfärdsland men tyvärr misären har länge pågått och vuxit fram sida vid sida av den auktoritära samhället kulmen var nog redan på 70-talets slut men det är bara försöka i varje tidsålder att omvända sig och bygga ett starkt välfärdssamhälle igen vilka människorna än är som bor innanför våra gränser så kan man tillsammans bygga välfärd för människor kommer människor går ibland är landet bestående av den vita rasen och ibland av svart, gul eller röda rasen ALLA är de dock människor som det tillsammans går att bygga ett samhälle med och då förhoppningsvis ett välfärdssamhälle set kan man om man bara bygger rätt så det finns hopp om FRAMTIDEN!!!!

  • Hans G Eriksson Says:

   Ingmar Bergman funderade länge inför ett svar i en TV-intervju för många år sedan: Ska jag svara som det passar? Eller ska jag säga som det är? Det väckte viss uppmärksamhet.

   Det var på den tiden då det ansågs osnyggt – på gränsen till oetiskt – att svara som det ”passar” i stället för att svara hederligt.

   Idag har det blivit oetiskt att komma med korrekta uppgifter i känsliga frågor och absolut inte opassande att anpassligt svara ”som det passar”. Det är inte bara i materiella krig som Sanningen är det självklara offret.

   Faktum är att utvecklingen i Sverige gått så långt åt fel håll att det är helt orealistiskt att tala om en framtid för välfärdssamhället. Sverige är obönhörligen på väg mot ett allmänt stabsläge på de flesta punkter där det gemensamma utmanas. Det började med sjukvården som då och då får acceptera ett stabsläge, d v s stänga hela avdelningar och skjuta upp livsnödvändiga operationer.

   Ett tecken på riktigheten i det jag säger är att Dalarnas landsting gått ut öppet och informerat om att de ska möta de nuvarande allvarlig bristerna i sjukvården med personalminskning med 600 personer för att minska kostnaderna med 700 miljoner kr. Det jag främst tänker på är inte ekonomin i sig, utan de närmast obefintliga reaktionerna i debatten över katastrofläget. Vad indikerar det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: