Det är nu det gäller!

Göran Hägglund vann omröstningen och fortsätter som partiledare för Kristdemokraterna. Grattis Göran! Hägglund fick 198 av ombudens röster och Odell 88. Detta är redan historia. Hösten som ligger bakom oss med hela denna process som ibland innehållit hårda ord och visat på behovet av förändring är nu också historia.

Nu ser vi framåt. Både Mats Odell och Göran Hägglund talar om försoning och att vi nu ska arbeta tillsammans. Så här sa Göran till en väntande journalist direkt efter omröstningen på frågan ”Har du lärt dig något?”:

– Att vi måste hitta nya plattformar för samtalet i partiet så vi har folk med oss hela tiden.

Det är visserligen bara ord än så länge men det pekar på vilja till förändring i partiet. Den allra viktigaste förändringen i vårt parti är att vi börjar läka ihop partiet. Vi utmanas nu av vår egen värdegrund!

Vi har inte har råd att spilla mer kraft på inhemsk strid och misstroende! Vi måste leva som vi lär! Vi ska inte sammanknippas med ränksmideri och oärlighet! Vi är ett parti som har etik och värdegrund om allas lika värde kopplat till vårt partinamn.

Nu ser jag framåt med stor tillförsikt och entusiasm över en nystart i partiet som kommer att bära frukt i valet 2014. Det är nu det gäller!

Roland Utbult

Riksdagsledamot (KD)

Läs mer: Göteborgs-Posten Göteborgs-Posten  Svenska Dagbladet  Svenska Dagbladet  Dagens Nyheter Dagens Nyheter Aftonbladet Aftonbladet  Aftonbladet  Aftonbladet  Expressen Dagen Dagen Svenska Dagbladet Svenska Dagbladet Svenska Dagbladet Göteborgs-Posten Dagens Nyheter

9 svar to “Det är nu det gäller!”

 1. Leif Grip Says:

  Det kändes som ett val mellan pest och kolera redan från början av ”striden”. Tyvärr tror jag inte att KD har några större chanser att växa under Göran Hägglunds ledning, det behövs helt enkelt en ny ledare. Nu tror jag inte man hittar den personen i Mats Odell. Han måste väl vara, ursäkta uttrycket ”förbrukad” för länge sedan. Skall KD ha någon framgång och för över huvud taget något existensberättigande måste de våga vara ett verkligt alternativ i svensk politik. Det räcker inte med att prata om de ”mjuka frågorna”, man måste våga stå upp för dem också.

 2. Bo Says:

  ”Detta är redan historia.”

  Du kan ju alltid hoppas.

  Problemet är att KD inte står för
  nånting utan tex har abdikerat för
  HBT rörelsens KRAVmaskin.

 3. Misslyckande Says:

  Europakten svek misstroendet för mig ialla fall

 4. Astrid Says:

  Det är nu det kommer att visa sig om partiet är värt namnet att vara kristet. Finns det en försonad mångfald, utan utrensningar?
  Det vore gott att få se att partiets olyckskorpar inte får rätt.
  Att tänka fritt är stort – att tänka rätt är större. (Geijer Uppsala universitetsaula)

 5. D M Says:

  ”Både Mats Odell och Göran Hägglund talar om försoning och att vi nu ska arbeta tillsammans.”

  Med tanke på att Gudmundsson inte längre får vara med i VU så visar Hägglund med sina gärningar att talet om ”försoning”/”läka ihop partiet” inte är annat än tomma ord.

  För några år sedan så var jag ordinarie ledamot i en lokalavdelning till KD.
  Valde att lämna partiet, senaste valet så röstade jag dock på KD.

  Enda möjligheten till att jag röstar på KD igen är att pariet byter partiledare, och låter den stora ”minoriteten” av värdekonservativa få komma till tals på allvar i partiet.

  För att fortsätta att vara uppriktig så hoppas jag att någon av KD:s riksdagsledamöter har civilkurage nog att våga bli en ”politisk vilde”.

 6. M Says:

  DM:
  Visst är det trist med Gudmundsson ute ur VU. Men, nu är det ju så att han själv sagt att om GH vinner ledarvalet så vill G inte vara med i VU, så självklart då att GH bifaller denna önskan…

  Är själv en fd medlem, av den värdekonservativa kärn-delen av KD. Inte längre kvar dock, gick ur i höstas.

  • D M Says:

   Först av allt så ber jag om ursäkt för att jag skrivit fel namn.
   Ska vara Bengt Germundsson, och inget annat.

   Sedan så har denne, om vi ska tro SVT Rapport, faktiskt bett Hägglund om att få sitta kvar i VU.

   ”Detta kan dock rimma illa med vad Hägglund själv sade efter gårdagens omröstning. Nämligen att partiet nu måste enas och arbeta tillsammans. Bengt Germundsson har också uttalat en önskan om att få sitta kvar i VU.”

   http://svt.se/2.22620/1.2693487/kd_moblerar_om_i_ledningen_-_hagglund-kritiker_petad

 7. Ann-Britt Says:

  Visst man får gratulera Göran men jag tror inte att ni får fler väljare för att ni ”försonas” osv. Visst att det är rätt att försonas, absolut, men felet vi väljare vill ska komma fram är ju att de LEDANDE politikerna inom KD både i Stockholm och i majoritet i övriga Sverige INTE ÄR representativa för fd KD-sympatisörers åsikter! Vänta och se, stödet kommer fortsätta att dala… Om ingen förändring i politiken sker!

 8. Vägen framåt för KD | Martin Edgélius – Konservativa Tankar | Nyheter24 Says:

  […] Utbult, Mikael Andersson. Tweet Kommentarer (0)Etiketter:Göran Hägglund, kd, Kristdemokraterna, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: